En Xavier, el candidat de l’esquerra transformadora.

Des d’ICV-EUiA l’ acció política la portem a terme per transformar la societat, per fer-la més justa. I en aquests moments l’acció política la portem a terme amb un gran repte sobre la taula: la greu crisi social i econòmica que estem patint.

El combat contra la crisi i contra els seus efectes és molt important a nivell local, fonamental.
Per a nosaltres aquesta lluita s’ha de fer des de tres paraules clau, són les que creiem que ens faran sortir de la crisi: solidaritat, equitat i ocupació.

Això ho sap bé el Xavier Rubio, regidor del nostre grup municipal a Manresa i ho sap, perquè ho practica dia a dia des de l’ Ajuntament, perquè entén que des de “lo” local es pot fer molt, moltíssim per atacar a la crisi i per fer una societat més solidaria i amb més equitat i justícia social.

El Xavier, que avui, farà la seva presentació pública com a proper cap de llista de la coalició per a les properes eleccions municipals a la nostra ciutat, parteix doncs amb un avantatge, té experiència de govern, molta. I una feina a darrera que l’avala.

I és que parlar d’en Xavier, és parlar d’una persona compromesa, amb la seva ciutat, les seves idees i la seva organització.

Però també és parlar de les seves qualitats com a polític, perquè quan es compromet ho fa des de la llibertat, amb lleialtat però sense servilisme. La seva ideologia es compartida però també te idees pròpies i altres que ha anat incorporant de les moltes fonts de les que ha begut, referents de la política però també de la literatura, perquè el Xavier és també un home que llegeix, escriu, publica i cita a d’altres. A aquells que l’han conformat com es defineix políticament i el què és com a persona i vol que els demés ho compartim.

I ha après a escoltar - i ho fa amb avidesa- les inquietuds i propostes de la ciutadania encara que de vegades la seva timidesa el fa semblar distant, ni per un moment! Seriós, això si. Però s’emporta si cal la feina a casa i li dona voltes i voltes i prova de trobar el recurs, la solució,..

Dins la organització, al nostre territori i a nivell nacional no s’ha mostrat mai neutral, sempre diu el que sent o pensa, senyal inequívoca que viu la política no com una professió sinó com un instrument de transformació social.

És generós, a la vegada que hàbil quan es tracta de negociar, però busca i sol trobar posicions de consens –allò comú, el bé comú, en diu- i els qui treballem amb ell li atorguem una autoritat ètica que es dóna per aquestes capacitats, mai perquè li haguem vist un tic d’autoritat que li pugui donar la jerarquia.

Són temps difícils, per a la ciutadania i per al país, però en el Xavier, sabem que tenim “a la persona” i també el polític en qui podem comptar i confiar perquè és un home íntegre no nomes façana i els lideratges del futur seran com ell o no seran: treballador inesgotable, seriós, amb visió transformadora i valent.

Així doncs Xavier, el meu agraïment i reconeixement per acceptar el repte i per fer-ho amb aquesta teva empenta i il·lusió i com deia el clàssic “ Urbem, urbem, mi rufe, cole et in ista luce viva! “.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada