Desprès de la mobilització, rectificació

ICV-EUiA que hem recolzat la vaga general convocada pels sindicats, ho hem fet gairebé en solitari, fent cas omís a la força de les veus contràries, idees conservadores i neoliberals que s’han pogut escoltar des de la dreta política i econòmica i que ha estat degudament amplificada pels seus mitjans de comunicació.

Les veus de la resignació, les del “no si pot fer res” també han vingut de ben a prop: des de Sant Benet de Bages hem sentit dir a l’ex President Jordi Pujol que la vaga era inútil perquè segons manifesta, “ni Zapatero ni Salgado, manen, estan subjectes del que diuen els mercats”.

Així s’ entén com les politiques neoliberals dels governs del PSOE i PP, han comptat sempre amb la col·laboració de CiU i el perquè ens han portat a un model econòmic, laboral i social injust, amb més de 4 milions de persones aturades a l’Estat. Tots ells creuen que no si pot fer res.

Cal preguntar- se doncs, si Zapatero no mana perquè no si pot fer res, si CiU guanya les eleccions al Parlament de Catalunya i governa la Generalitat, que farà Artur Mas davant els 600.000 aturats del nostre país, doncs sembla que seguint aquesta lògica no hi farà res, oi?

Aquests 3 grans partits, a més d’imposar-nos aquesta reforma laboral han aprofitat per menysprear i menystenir aquests darrers dies, la funció social i democràtica dels sindicats. Volen que el seu model de servitud als mercats es consolidi i per guanyar la batalla ideològica necessiten que aquests desapareguin ja que saben que davant els intents de privatització d’allò públic, de retallades que han imposat i volen seguir imposant, la força dels sindicats els hi és un obstacle, això ho entén i ho pràctica molt bé Esperanza Aguirre des de Madrid.

Però de moment han fracassat perquè el 29 S no ha estat només la vaga dels sindicats, ha estat la vaga dels qui pateixen la crisi i ha estat un èxit. Una gran majoria social així ho ha fet sentir al carrer i a les empreses. Per això en el meu parer, la mobilització servirà per canviar les coses, així ha estat històricament, obligarà al Govern de Zapatero a renegociar, pot servir per canviar el sentit d’algunes negociacions pendents i ha de servir sobretot per prevenir, per fer entendre que en el futur no es poden carregar els costos de la crisi als qui no l’han provocada.

Des d’ICV-EUiA sabem, que tot està complicat i que sortir de la crisi ni serà fàcil ni ràpid però també sabem a costat de qui estem i tenim idees que la dreta desconeix i el PSOE ha abandonat, idees d’una esquerra no resignada, que lluita per defensar l’estat de benestar i que te alternatives.
Reunió previa amb CCOO per preparar la vaga.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada